Call for entries: Home-land

Wij roepen fotografen op hun beste werk in te zenden rond het thema “Home-land”. Onze tweede tentoonstelling zal geheel gewijd zijn aan dit thema en te zien zijn in onze mooie ruimte aan de Vijverhofstraat vanaf 13 december 2017 tot en met 27 januari 2018. De tentoonstelling zal bestaan uit onze selectie van deze oproep. De deadline voor een inschrijving is 26 november.

Bij het samenstellen van de tentoonstelling worden wij dit keer bijgestaan door Otto Snoek. Otto Snoek is een Rotterdamse fotograaf met internationale reputatie, wiens werk over de hele wereld in musea en galeries is tentoongesteld. Hij is onze gastconservator voor “Home-land”.

Home-land

“je leeft niet in een land. Je leeft in je thuis-land. Maar wat is dat?”

Henri Cartier-Bresson, Nederland. De Rijn bij Herwijnen, 1956.

Thuisland….is dat je vaderland? Als dat zo is, wat is dan het karakter van je vaderland, afgezien van de meestal onware cliché’s? De duitsers eten niet allemaal Bratwurst, de Spanjaarden houden niet allemaal van stierenvechten. Is je vaderland het land waarin je leeft? Of waarin je geboren bent? Stad, dorp, huis of kamer waarin je leeft? Heeft je thuisland iets te maken met je gemeenschap? Maar hoe zit het dan met andere gemeenschappen in hetzelfde thuis-land? Is het een kwestie van taal? Hoe kijk jij tegen jouw thuis-land aan? Of voel je je meer een wereldburger? Wat zie je? Bevalt het?

De begrippen “natie”, “gemeenschap”, “regio” en “volk” zijn heel erg ongrijpbaar en zijn dat altijd geweest. Henri Cartier-Bresson (1908-2004) in zijn serie “Europa” probeerde in beeld te brengen welke culturele verschillen en overeenkomsten in het Europa van zijn tijd leefde; de fotografie van Josef Koudelka (geb.1938) daarintegen toont ons de gevoelens en observaties van een banneling. Moderne fotografen als Otto Snoek en Martin Parr (geb. 1952) tonen ons het gedrag van onze “landgenoten” – spiegels zonder commentaar, die je wel met een wat ongemakkelijk gevoel achterlaten.

Wat ga jij ons laten zien?

Je werk kan bestaan uit fotografie in de ruimste zin des woords. Dus ook uit photoshop werk, fotocollages, of gemaakt met alternatieve druk technieken, zolang het basismateriaal maar fotografisch is vervaardigd (dus geen tekeningen of schilderijen).

De deadline is 26 november – mis deze kans niet!

Doe mee! Zend je werk in en klik hier

FUN! Bloemendaal. Foto Otto Snoek/HH

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren