De Magie van Analoog

DE MAGIE VAN ANALOOG – EEN INTRODUCTIE IN DE ANALOGE ZWART-WIT FOTOGRAFIE

Workshop door Mark van Hattem                                                                                  Eerste datum: 2 december 2017

Altijd gedacht over foto’s maken op de ouderwetse manier maar nooit geweten waar te beginnen? Dan is deze workshop voor jou.

Sommige van onze camera’s

Analoog fotograferen betekent langzaam, risicovol en bewust fotograferen. Wie kiest voor analoog, kiest voor ‘hands-on’. Wie wil kan er resultaten mee bereiken die heel anders zijn dan bij digitaal fotograferen. Als je er aan begint, moet je wel goed weten welke mogelijkheden er zijn, want de keuzes die je aan de start maakt zijn bepalend voor het eindresultaat. Wat voor een soort beeld wil ik? Welk typische analoge karakter moet het beeld krijgen? Op welk filmformaat ga je werken – kleinbeeld, middenformaat of vlakfilm? Welk filmtype? Welke camera’s zijn er, hoe werken die en hoe kom je eraan? Hoe ga je om met een losse lichtmeter? Ga je zelf je negatieven ontwikkelen? Hoe doe je dat zonder doka?

In deze workshop gaan we op al deze vragen in. We bespreken het gewenste eindresultaat, de verschillende filmformaten, camera’s en hun werking.Tijdens de workshop maakt iedereen enkele foto’s op kleinbeeld, middenformaat en vlakfilm, en ontwikkelen we deze films zelf in ontwikkeltanks (zonder doka!). Je mag zelf een camera meenemen, maar de galerie beschikt ook over camera’s die je kunt gebruiken. Na afloop krijg je een scan van de gemaakte opnamen thuis gestuurd. Je bent dan wegwijs in de wereld van analoge fotografie, krijgt een materiaallijst en merkenlijst mee naar huis en kunt dan zelf je keuzes gaan maken, materiaal aanschaffen en van start met de analoge fotografie.

Workshopdata: er is een workshop op 2 december 2017 en een volgende op 6 januari 2018. Geef je op met behulp van onderstaand formulier, of stuur een mail naar info@galeriesehnsucht.com