Galerie Sehnsucht verkoopt een kleine, maar fraaie selectie fotoboeken gemaakt door fotografen die in de galerie geëxposeerd hebben.

Yanina Cesa – Y sobre mi oigo al sauce llorar – Boven mij hoor ik de wilgen treuren

                                                                                                             
Een oorsprong die al ver verwijderd is
Een bestemming die altijd vreemd blijft
Waar ik nooit op mijn plaats ben

Maar onder de boom…
Een plaats die ik herken
Een tijd die stil staat
en zijn treuren welke ook mijn treuren is.​

Dit boek is het resultaat van Yanina Cesa’s persoonlijke project gewijd aan het gevoel van heimweh, het verlangen naar haar thuisland dat de Argentijnse, maar in Nederland gevestigde fotografe altijd volgt. Zij bestudeerde voor dit project de wilg – de boom die haar houvast geeft aan haar thuis, aan haar jeugd en aan haarzelf.

Fotografie en tekst: Yanina Cesa

Ontwerp: Suze Swarte

Editing: Yanina Cesa en Ellen Sanders

Oplage: 80

 

Verkoopprijs € 25,00

 

Marielle Uiterwijk Winkel – two russian families,
a personal archeology in wallpaper

Toen Marielle Uiterwijk Winkel in de zomer van 2009 reparatiewerkzaamheden aan de schoorsteen van haar schoonmoeders zomerhuisje – zo’n 200 kilometer ten oosten van Sint Petersburg – verrichtte, trof zij op de muur 13 lagen behangpapier aan. Deze fraaie behangsels, waarvan de oudste nog uit de pre-revolutionaire tijd stamde, vormden de achtergrond van de mensen die in het huisje leefden, mensen die een revolutie, een burgeroorlog, twee wereldoorlogen, een dictatuur, vervolgingen en een mislukt socio-economisch experiment  meemaakten.

Marielle Uiterwijk Winkel’s Russische schoonfamilie vertelde veel over hun ervaringen in deze roerige tijden. In dit boek vertelt Marielle de verhalen uit de familie aan de hand van zorgvuldig opgebouwde foto’s. Zij arrangeerde stillevens tegen Russische behangsels en geeft zo uiting aan haar respect en sympathie voor haar Russische familie. In een separaat boekje achterin dit fraaie als een behangselboek vormgegeven boek staan de familiegeschiedenissen bij iedere foto beschreven.

Fotografie en tekst: Marielle Uiterwijk Winkel

Ontwerp: Front creative experts

Oplage: 50

Verkoopprijs: € 74,90