Jeroen de Wijs. Estação Trindade, Porto, Portugal, 2013

Fotografie is bijna tweehonderd jaar oud. De technieken zijn verder ontwikkeld, de verspreiding van fotografie is nog nooit zo groot geweest. We leven in het digitale tijdperk, maar analoog is nog springlevend en de aloude collodium fotografie is bezig aan een revival. Hoe verhoudt het middel zich tot het doel, de techniek tot de het beeld? Vraagt ander beeld een andere techniek? Wat is de waarde van onderwijs in oude technieken in het fotografisch onderwijs van heden ten dage? Maakt het in de tijd van de iPhone nog uit met welke camera of techniek een foto is gemaakt?

Jeroen de Wijs, expert op het gebied van pre-industriële fotografie en instructeur fotografie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, gaat op deze vragen en meer in tijdens de avond “fotografie en de tijdmachine”. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

Toegang € 5,00 (incl. koffie/thee). Aanvang 20.00 uur en zaal open 19.30 uur. Er is bij ons beperkt plek, dus reserveer vroegtijdig via de email.

Fons Strijbosch. Jeroen de Wijs met de ‘Mammoth camera’ op locatie, Nederland, 2013