17 maart 2018, 15.30 uur:

Huiskamerlezing door

Rommert Boonstra, “De Wunderkammer”

De komende tentoonstelling van Galerie Sehnsucht zal de “Wunderkammer” zijn. Fotografen uit binnen- en buitenland zullen daarin hun visie op de kamer vol wonderen geven. Gastconservator van deze expositie is Rommert Boonstra. Hij zal uit de inzendingen een selectie maken voor de tentoonstelling.

In de gezellige ruimte van het café van Galerie Sehnsucht, met het formaat van een flinke huiskamer, zal Rommert Boonstra ons meenemen in zijn beleving van het eeuwenoude begrip “Wunderkammer”. Wat is de betekenis van de Wunderkammer voor hem? Welke inspiratie kunnen moderne fotografen putten uit dit klassieke “rariteitenkabinet” van de geleerden en rijken? Welke wonderen bestaan er nog, in de moderne wereld waarin veel mogelijk is geworden dat eeuwenlang onmogelijk leek?

Rommert Boonstra heeft een ontwikkeling doorgemaakt van kunstbeschouwer tot het zelf scheppen van fotografie, poezië en beeldende kunst. Hierbij was de “Wunderkammer” een leidend thema. Werkzaam als directeur van de schouwburg te Assen (1969-1972) en van De Lantaren (1972-1978) was hij kunstcriticus voor Nieuwsblad van het NoordenElseviers MagazineAvenue en NRC Handelsblad. Zijn fotografisch werk is tentoongesteld geweest in onder andere het Centre Pompidou in Parijs, bij Trajecta te Barcelona en onlangs nog in het Museum Oud Overschie. In 2010 organiseerde hij een fotomanifestatie over Fantastische Fotografie in diverse musea. Er verschenen verschillende poezië bundels van zijn hand, waaronder “Het scheppen van een nutteloos verleden” (Antwerpen, 1985) en “De geschiedenis van het vergeten” (Houwerzijl, 2001). Hij doceerde aan de Rijksacademie in Amsterdam, de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en de AKI in Enschede.

Ontmoet en spreek deze inspirerende man in onze galerie en doe misschien nog ideeën op voor onze oproep werk in te zenden voor de tentoonstelling.

De lezing is gratis, drankjes zijn tegen een kleine vergoeding verkijgbaar.

Aanmelden en reserveren wordt, gezien de beperkte ruimte, op prijs gesteld.

Aanmelden s.v.p. via de email: info@galeriesehnsucht.com

Informatie over de Call for Entries (deadline 18 maart!) vindt u hier