Galerie Sehnsucht presenteert i.s.m. Cameraherstelpunt, Rotterdam:

Made in the USSR

Een presentatie waarin je alles te weten komt over het design van de camara’s uit de voormalige Sovjet-Unie 1917 – 1992.

24 februari, Vijverhofstraat 34, Rotterdam, 13.00 uur

Camera’s uit de Sovjet unie hadden de reputatie meestal nabootsingen te zijn van Duitse en Japanse toestellen, die dan in het Westen goedkoop op de markt werden gebracht. De meest bekende zijn de kleinbeeldcamera’s Fed en Zorki, de kleinbeeldreflex Zenit, de middenformaat twee ogige reflex Lubitel en de middenformaat reflexen Kiev 88 en Kiev 60. Daarmee houdt de kennis van de doorsnee belangstellende doorgaans op.
De USSR heeft evenwel, zodra er in dat land kort voor de tweede wereldoorlog een eigen camera industrie tot ontplooiing was gekomen, een enorme diversiteit aan toestellen geproduceerd. Daarvan zijn een groot aantal nooit in het Westen ingevoerd.
Sommige zijn regelrechte kopieën van Westerse en Japanse camera’s, sommige zijn geïnspireerd op Duitse en Japanse fabrikaten, maar ook velen zijn originele ontwerpen met een uniek ontwerp.
De bedoeling van de presentatie is, in  kort tijdbestek, aan de hand van enkele bijzonder betekenisvolle voorbeelden een elementair inzicht te verschaffen in de camera’ s van Sovjet-Unie in hun historische context.
Na afloop van de presentatie is er mogelijkheid de camera’s te bekijken, vragen te stellen en zelfs om camera’s te kopen. Toegang is gratis.

Meer informatie? Galerie Sehnsucht: www.galeriesehnsucht.com, info@galeriesehnsucht.com
Cameraherstepunt: https://www.cameraherstelpunt.nl/

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren